Om mig

Hej och välkommen till Under Pressarfoten – en blogg om att sy och sticka sina egna kläder. Jag heter Karin och siktar på att planera och skapa en egen vintageinspirerad garderob med kläder av klassiskt snitt som passar mig.

För några år sedan bestämde jag mig för ett års köpstopp av kläder och det var starten på ett annat sätt att tänka kring kläder för mig. Jag försöker fortfarande köpa så lite som möjligt och istället sy själv. Våren 2018 deltog jag i Seamworks Design Your Wardrobe-projekt och det var ett bra stöd för att komma igång. Jag är bra på blusar, toppar och klänningar, men jag hoppas lära mig att sy byxor och ytterplagg också. Jag syr helst i vävda tyger i naturmaterial, men jag har en dröm att behärska stickade tyger för att sy toppar och klänningar.

Jag är 155 lång och väger ca 57 kg, formerna förändras med livets gång. När det gäller färdigsydda kläder är livet ofta för långt och ärmarna känns ofta snäva. Jag börjar få kläm på hur jag ska anpassa sy-mönster efter hur jag ser ut. En fördel med att sy själv är att slippa storleksfixeringen, kläderna är sydda för mig och passar mig (i bästa fall).

Jag samlar på vintage-sy-mönster, tyger, sy-böcker och sy-grejer i största allmänhet.

I den här bloggen kommer jag presentera mina sy- och stickprojekt. Jag kommer recensera sy-tidningar, sy-böcker, sy-mönster m.m. Dessutom kommer jag göra presentationer av de tyger, sy-mönster och annat som jag har i gömmorna.